Ny messehagel i Tullebølle Kirke

Tullebølle Kirke får lilla messehagel. Den tages første gang i brug første søndag i advent. Hanne Larsen har påtaget sig opgaven at sy messehaglen. Selv skriver hun:

Engang i vinter blev jeg af Peter Møberg og menighedsrådet spurgt, om jeg kunne tænke mig at lave en lilla messehagel til Tullebølle kirke. Og da jeg længe har syntes, at der manglede sådan en i kirken, behøvede jeg ikke særlig lang betænkningstid.

For mig er det vigtigt, at der er noget symbolik på messehaglen, som refererer til de tidspunkter i kirkeåret, hvor den skal anvendes.

Den lilla farve symboliserer anger og bod, og den lilla messehagel bruges først og fremmest i adventstiden og i fasten. I de perioder forbereder vi os til Jesu fødsel i julen og hans død og opstandelse i påsken. Det har jeg forsøgt at vise ved at bruge to lilla farver, en mørk og en lys, hvor den mørke er dominerende, men den lyse er i centrum, da vi ser frem til glæden i julen og påsken.

Som den ene dekoration har jeg valgt at lave en rose som symbol på Jesus og med tanke på et par af de salmer, som synges i forbindelse med advent og jul, Blomstre som en rosengård, En rose så jeg skyde. Rosen er gul for på den måde at inddrage påskens farve.

Den anden dekoration er en tornekrans, som symboliserer Jesu korsfæstelse langfredag. Men den kan ikke stå alene, for påsken er ikke kun sorgen langfredag men også glæden over opstandelsen påskemorgen. Derfor har jeg flettet et treenighedssymbol ind i kransen.

Det har været en spændende opgave for mig at arbejde med. En opgave, som jeg har gået til med ydmyghed og respekt. Jeg håber, at resultatet vil være til glæde for menigheden i mange år.”

Messehaglen indvies ved gudstjenesten den 27. november kl. 10.00 i Tullebølle Kirke.


Indlæser kort...

Dato/tidspunkt
27. november 2022
10:00 - 11:00

Sted
Tullebølle Kirke, Bygaden 68, 5953 Tranekær

Kategorier

Tilbage til forsiden