Langelands Sti-venner

Langelands sti-venner

Vi er en uafhængig almennyttig forening, der blev stiftet februar 2019. Vi elsker at bevæge os i naturen og vil gerne være med til at gøre Langelands natur til et mulighedernes sted – og det kræver stier.

Kommende arrangementer

 

VANDRETUR ad Klæsø Natursti og Øhavsstien.
Torsdag den 14. oktober (prøvetur) og søndag den 24. oktober arrangerer Langelands Sti-venner en travetur fra Lindelse Nor til Rudkøbing.
Mødested og -tid: Rudkøbing Boldklubs Klubhus på Rue Mark 9 i Rudkøbing kl. 10. Herfra sørger stivennerne for transport til startstedet: Klæsø Jollehavn.
Vi går ad den nye Klæsø Natursti til Snaremose og Vesterby Mark med den sagnomspundne Søstenen, som kun er havnet her, fordi en troldkvinde sigtede forkert. Ved siden af Søstenen står en fin tårn-skulptur af den langelandske smykkekunstner Sabine Majus med interessante inskriptioner.
Vi går retur til dæmningen ved det afvandede Henninge Nor, hvor deltagerne får historien om, hvordan Klæsø Natursti blev til. Poul Petersen, tidligere Vej- og Parkchef i Langeland Kommune, fortæller om arbejdet med at etablere stien i 2019.
Stivennerne lægger op til en lille snak om, hvordan vi kan få flere fine vandrestier på Langeland og Strynø – et emne i valgkampen, måske?
Vandreturen fortsætter over dæmningen og ad Øhavsstien til Fårevejle Gods, gennem skoven til stranden og retur til boldklubbens hus.
Længde: Ca. 10 km. Varighed: Ca. tre timer.
Husk drikkelse, madpakke og godt fodtøj.
Begge ture er gratis.

Ud i Naturen ind i Musikken

Vær opmærksom på at vi arbejder på en aften lysvandring "Ud i naturen og ind i musikken" i forbindelse med kultur- weekenden på Langeland 6.-7. november.

Sti-vennerne har udgivet en vandrebog – ”En fodtur Langeland Rundt langs kysten”

Bogen ”En fodtur Langeland Rundt langs kysten” handler om oplevelser og udfordringer ved at trave rundt om øen i vandkanten.
Forfatteren Jette Purup og fotografen Jesper Ansbæk har gået de 139 km, og i bogen har de delt turen op i 10 etaper a 10-19 kilometer. Til hver etape hører et kort og en stribe beskrivelser af oplevelser undervejs.
På nogle strækninger vandrer du på Øhavsstien, her står skilte, som viser vej. Men resten af fodturen Langeland rundt er ikke skiltet, så kig på kort og tekster i bogen og følg vandkanten.
Farbarheden langs kysten afhænger af bl.a. vandstanden, og hvis du ikke kan gå i vandkanten eller ad en alternativ rute, som kortet i bogen anviser, så gå tilbage ad stranden og find en markvej eller asfaltvej, som du kan følge lidt ind i landet og tilbage til kysten.

Vær forberedt på, at turen indimellem er drøj. På nogle strækninger går du i tungt sand eller på glatte rullesten, andre steder tramper du af sted i tyk tang. Men du får med garanti en fantastisk oplevelse.
Om bogen: Masser af kort, tekst og fotos. Trykt på tykt papir, 54 sider med spiralryg, 19×27 cm.
Pris: 75 kr. Kan købes hos Bog & Idé, Østergade 33 i Rudkøbing, på Turistkontoret, Torvet 5 i Rudkøbing, i webshoppen på http://www.langelandwebshop.dk/ og i Nowhuset, Skolegade 10 i Tullebølle.
Materialet kan også downloades ganske gratis i mindre bidder her:  Gå til bunden af siden og tryk på download.

Bogen er udgivet af Langelands Sti-venner i samarbejde med Turist- og Erhvervsforeningen Langeland og med støtte fra SuperBrugsen i Rudkøbing og Fonden Langelands Elforsyning.

Langelands sti-venner har også udgivet
et lækkert kort over 29 vandreruter

Vi har udgivet et stort, gammeldags folde-ud kort, som viser 29 vandreture på Langeland, Strynø og Siø – fra korte skovstier til den store udfordring: 139 km Langeland rundt langs kysten.

De fleste af stierne er afmærkede med skilte ude i naturen, og du kan finde både gamle og nye stier – f.eks. den nye Søstenen/Klæsø Natursti, som Langeland Kommune netop har anlagt.

Kortet er 102 cm højt, det er trykt på stærkt, vandfast papir, målestok er 1:50.000, og på bagsiden finder du inspiration til oplevelser undervejs. Kortet viser også, hvor du kan overnatte, og der er henvisning til flere informationer om de fleste af stierne.

Sti-vennerne har fået 20.300 kr. i støtte til projektet af Friluftsrådet.

Prisen er 50 kr. Det kan købes i Rudkøbing: På Turistbureauet, Torvet 5, eller hos Bog & Ide, Østergade 33. Turistforeningen sælger det også i sin netbutik http://www.langelandwebshop.dk/ og det kan downloades ganske gratis i mindre bidder på https://www.langeland.dk/langeland/planlaeg-din-tur/29-vandreture-pa-langeland-stryno-og-sio-gdk1114760  Gå til bunden af siden og tryk på download.

Kom og vær med

Har du en idé til en ny sti eller til udvikling af en eksisterende og har du lyst til at arbejde med det?

Har du lyst til at støtte udviklingen af stier, materialer og muligheder?

Har du lyst til at mødes med andre, der også elsker at bevæge sig i naturen?

Meld dig ind i foreningen, mød os andre og vær med til at sætte spor i det Langelandske landskab.

Vi støtter gerne med fx hjælp til fonds-ansøgninger, guidelines ifht. projektets udvikling og et netværk af andre natur- og sti-glade mennesker, du kan føre dine ideer og drømme ud i livet sammen med.

HVORDAN BLIVER JEG medlem

Send en mail til: stivenner@outlook.dk og oplys navn, tlf.nr, e-mail og post-adresse.

Medlemskab koster 100 kr. pr. kalenderår.
Kontingent indbetales til mobilepay 898266 eller til kontonummer: 0860  8159674992

Test